Christelijke Boekbemiddeling Bleiswijk bestaat 15 jaar

In de loop van 2019 bestaat de CBB 15 jaar. Tijdens de gastvrouwenavond van 21 maart jl. werd hier aandacht aan gegeven door het CBB bestuur. Als voorzitter van de Gezamenlijke evangelisatiecommissie en als mede betrokkenen van het eerste uur was ik hierbij uitgenodigd. Een mooie gelegenheid om bestuur en gastvrouwen eens in het zonnetje te zetten en hen namens de gezamenlijke evangelisatiecommissie te bedanken voor al hun inspanningen en mooie werk de afgelopen jaren.

Wij vertrouwen erop dat de CBB, onder dit bestuur en deze enthousiaste groep gastvrouwen, een verdere doorgroei mag/kan meemaken. Gods zegen toegewenst op jullie werk; “God bless you all”.

Tevens nog weer eens de gelegenheid bij uitstek om te vertellen wat de gastvrouwen zoal doen binnen de CBB.

De groep van 15 enthousiaste gastvrouwen zijn reeds 15 jaar bezig (enkele dames vanaf de start) om mensen uit Bleiswijk en de omliggende gemeentes te begeleiden en te adviseren bij het kiezen van boeken die men thuis kan lezen. We zouden het de Christelijke Bibliotheek Bleiswijk mogen en kunnen noemen maar boekbemiddeling heeft de voorkeur, dat is hetgeen wat hier gebeurt. Deskundig en met passie zorgen dat mensen de juiste boeken te lezen krijgen die men tegen een geringe vrijwillige vergoeding kan lenen.

De diversiteit van de te kiezen boeken is groot en aantrekkelijk voor iedereen. Diverse boeken hebben een christelijke diepgang daarnaast zijn er ook luchtige romans te vinden. Honderden kinderboeken zorgen er tevens voor dat ook deze groep volledig de aandacht krijgt.

Van streekroman tot detective boeken, alles is aanwezig. Jaarlijks worden er vele nieuwe boeken door het bestuur aangeschaft, waarna weer oude boeken het veld ruimen. Zo blijft men over een up-to-date boekenaanbod beschikken. Bezoekers staan versteld van de ruime keuze en diversiteit aan boeken.

Het bijzondere aan het geheel is het oecumenische karakter. De gastvrouwen komen uit de diverse kerken in Bleiswijk. Van Hervormd, Katholiek, Gereformeerd, Driehoek gemeente en Het Anker. Ze werken allen samen als een team. Tijdens de openstellingstijden schenken de gastvrouwen op verzoek koffie of thee en is er ruimte om sociale contacten te leggen en/of een luisterend oor te vinden.

Zwani Kreft startte 17 jaar geleden vanuit zichzelf met het uitlenen van enkele grootletterboeken. Ze bracht deze op haar brommertje bij de mensen thuis. Als voorzitster van de Evangelisatiecommissie van de Hervormde kerk ontstond bij haar het idee om dit verder uit te bouwen tot een boeken uitleen binnen de Hervormde kerk. Er werd een hoekje ingericht in het verenigingsgebouw De Rank.

Al snel bleek dit een schot in de roos en het hoekje te klein. Door de evangelisatiecommissie werd besloten tot het oprichten van de CBB. Nu, 15 jaar later, kunnen we terugkijken op een schitterend aantal uitleenboeken en een gestadige aanwas van bezoekers.

Het is prachtig om te zien en horen dat de CBB staande blijft en haar lezerskring steeds verder weet uit te bouwen, aldus initiatiefneemsters Zwani Kreft, die de groep drie jaar geleden heeft verlaten om samen met haar man te verhuizen naar Vlissingen.

Het huidige bestuur is dan ook blij dat zij nu hun steentje bij mogen dragen aan het verder uitbouwen van de CBB met een groep gastvrouwen die samen een hecht team vormen.

Mocht je nu nieuwsgierig geworden zijn, kom dan gerust bij ons aan tijdens de openstellingen van de CBB. De gastvrouwen zijn er klaar voor en de koffie staat klaar.

De openingstijden zijn:

• dinsdag van 14:30 – 16:30 uur