Goede doelen Oranjebazar 2019

Opening Oranjebazar vrijdag 26 april: 18:30 uur.

De deuren van de kerk gaan ook om 18:30 uur open. Voor de kinderen is er een speciaal Rad van Avontuur: een kleurenrad. Kinderen kunnen direct aan het rad draaien en weten meteen welke prijs ze hebben gewonnen: altijd prijs! Ook zijn er andere kinderspelletjes, o.a. het badeendjesspel. Uiteraard zijn er bloemen, planten en groenten te koop rond het kerkplein. In de kerk zelf vindt u het speelgoed, curiosa, Stiefbeen en Zoon, kleding en meer informatie over de goede doelen waarvoor wij geld inzamelen.

Op zaterdag 27 april gaat de Oranjebazar om 09:30 uur open. Dan is het Rad van Avontuur aanwezig. Op het terras kunt u onder het genot van koffie met taart een gokje wagen. Tegen het middaguur kunt u ook saté en hamburgers kopen en een drankje. Er zijn prachtige prijzen te winnen. De superprijzen zijn dit jaar in ieder geval een Ballonvaart van Aerostat en een dagje zeilen.

Goede doelen

Wij zamelen geld in voor de volgende goede doelen (zowel voor doelen binnen Bleiswijk als buiten onze regio, zowel binnen als buiten de kerk):

1. Stichting Help mij Leven (Robert Smits)
    Robert Smits vangt in Brazilië kansarme kinderen op. Deze stichting bestaat nu 30 jaar. Robert kan niet zonder onze steun.
  2. Breigroep De Leeuwerik, t.b.v. wollen dekens voor weeshuizen in Roemenië
    Oudere dames in Bleiswijk komen een maal per week samen in De Leeuwerik om te breien. Het is voor de dames gezellig en zij zetten zich in om weeshuizen in Roemenië van dekens te voorzien. Het mes snijdt zo aan twee kanten.
  3. Stichting Komera t.b.v. een school in Kajaga (Burundi)
    In deze buitenwijk is nog geen school. De ouders hebben het verzoek aan de stichting gedaan. Het wordt een speciale school voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. Zonder hulp van buitenaf kunnen de ouders de school niet bouwen.
  4. Stichting Mensenkinderen t.b.v. schapen voor arme gezinnen in Vardenis (Armenië)
    Vardenis is een arm gebied met hoge werkloosheid. De Stichting helpt mensen met hun eerste levensbehoeften. De regio leent zich voor het houden van schapen; er is veel groen in de heuvels. Arme gezinnen krijgen drie schapen. Van de opbrengst van melk en wol kunnen de gezinnen zelfredzaam worden.
  5. Stichting Schuldhulpmaatje Lansingerland t.b.v. het opleiden van schuldhulpmaatjes voor jongeren
    Mensen die in Lansingerland met schulden te maken hebben, krijgen professionele hulp van de gemeente. Maar tijdens het schuldhulptraject hebben zij ook behoefte aan een schuldhulpmaatje die hen met advies ter zijde staat en een luisterend oord biedt. Dit zijn vrijwilligers. Sinds 2017 richt Stichting Schuldhulpmaatje zich ook op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Deze doelgroep vraagt om een andere aanpak. Voor het opleiden van schuldhulpmaatjes voor jongeren is geld nodig.
  6. Gereformeerde Kerk, Open Hof
    Een deel van de opbrengst komt ten goede van de kerk. Er wordt gekeken hoe de kerk kan investeren in maatregelen om energie te besparen (i.h.k.v. duurzaamheid). Deze maatregelen kosten geld.