Voorbereidingen Oranjebazar 2019 van start

Op vrijdagavond 26 april en zaterdag 27 april vindt de Oranjebazar plaats. De Oranjebazar probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Help Mij Leven, onze eigen kerk en voor kleinschalige goede doelen.

Minstens zo belangrijk doel is dat de bazar mensen bij elkaar brengt. Het is ieder jaar supergezellig in de kerk en een drukte van belang in de week voor Koningsdag. De kerk vult zich dan met goederen, prijzen en veel vrijwilligers. En de handen gaan flink uit de mouwen om alles uit te zoeken. Ook op de Oranjebazar zelf wordt er flink wat werk verzet.

Maar het gaat natuurlijk ook om een mooie opbrengst. Diverse goede doelen rekenen op ons. De Stuurgroep heeft dit jaar vier aanvragen voor een bijdrage voor kleinschalige goede doelen ontvangen. Alle doelen voldeden aan de voorwaarden. En alle doelen verdienen een bijdrage.

Hieronder volgen de kleinschalige doelen:

1. Breigroep, t.b.v. wollen dekens voor weeshuizen in Roemenië.
    Oudere dames in Bleiswijk komen een maal per week samen in De Leeuwerik om te breien. Het is voor de dames gezellig en zij zetten zich in om weeshuizen in Roemenië van dekens te voorzien. Het mes snijdt zo aan twee kanten.
  2. St. Komera t.b.v. een school in Kajaga (Burundi).
    In deze buitenwijk is nog geen school. De ouders hebben het verzoek aan de Stichting gedaan. Het wordt een speciale school voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. Zonder hulp van buitenaf kunnen de ouders de school niet bouwen.
  3. St. Mensenkinderen t.b.v. schapen voor arme gezinnen in Vardenis (Armenië).
    Vardenis is een arm gebied met hoge werkloosheid. De Stichting helpt mensen met hun eerste levensbehoeften. De regio leent zich voor het houden van schapen; er is veel groen in de heuvels. Arme gezinnen krijgen drie schapen. Van de opbrengst van melk en wol kunnen de gezinnen zelfredzaam worden.
  4. St. Schuldhulpmaatje t.b.v. het opleiden van schuldhulpmaatjes voor jongeren.
    Mensen die in Lansingerland met schulden te maken hebben, krijgen professionele hulp van de gemeente. Maar tijdens het schuldhulptraject hebben zij ook behoefte aan een schuldhulpmaatje die hen met advies ter zijde staat en een luisterend oord biedt. Dit zijn vrijwilligers. Sinds 2017 richt St. Schuldhulpmaatje zich ook op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Deze doelgroep vraagt om een andere aanpak. Voor het opleidingen van schuldhulpmaatjes voor jongeren is geld nodig.

Voor de kleinschalige goede doelen is 1/3e van de opbrengst van de bazar beschikbaar (onder voorbehoud van een gebruikelijke opbrengst). De Breigroep krijgt een vaste bijdrage van € 250,00. Ook zullen we weer een mand in de kerk zetten die u kunt vullen met bollen wol. Het overgebleven bedrag wordt verdeeld over St Komera, St. Mensenkinderen en St. Schuldhulpmaatje.

Teamleidersvergaderingen

De Stuurgroep heeft de volgende teamleidersvergaderingen gepland:

• Maandag 18 februari 20:00 uur in de kerk
  • Donderdag 21 maart 20:00 uur in de kerk
  • Maandag 8 april 20:00 uur in de kerk

Mocht u nog tips of opmerkingen hebben, dan horen wij graag van u.

Stuurgroep Oranjebazar
Marieke Oostenbrink, Bertus Kindt, Willem Biever,