Terugblik Oranjebazar 2018

Op de avond voor Koningsdag en op Koningsdag is de Oranjebazar gehouden. De bazar haalde dit jaar o.a. geld op Stichting Help Mij Leven van Robert Smits voor straatkinderen in Brazilië, de Breiclub van de Leeuwerik, Stichting Mensenkinderen voor kuikens voor Moldavië, ServeDirect voor schoolmaterialen in Oeganda, Stichting Schuldhulpmaatje voor steun aan mensen met schulden in Lansingerland. Ook gaat 1/3e van de opbrengst naar onze kerk.

De avond voor Koningsdag konden de kinderen een gokje wagen bij de speciaal voor hen ingerichte prijzenkraam van het Rad van Avontuur. Ook konden de kleine kinderen spelletjes doen.

Het was op Koningsdag een drukte van belang, waar in de middag het zonnetje doorbrak. Ondanks een spatje regen was het terras goed gevuld en was het gezellig. De mensen konden elkaar ontmoeten onder het genot van koffie, gebak, saté en een drankje. Uiteraard ontbrak het Rad van Avontuur niet. Het is inmiddels traditie dat er diverse superprijzen te winnen zijn (o.a. een kinderfiets, ballonvaarten, een dagje zeilen en een minuut gratis winkelen).

En zonder iemand tekort te willen doen, mag de naam van Frits Veenman wel eens extra genoemd worden. Hij bezoekt met niet-aflatend enthousiasme en met veel succes vele winkeliers en sponsors.

De kinderen konden vrijdags geschminkt worden in o.a. mooie leeuwen en prinsessen.

Ook de verkoop van goederen, kleding, planten, groenten, fruit, speelgoed en curiosa verliep meer dan prima.

Rond het middaguur werden de vrijwilligers verrast door Chinees Specialiteitenrestaurant Diner uit Bleiswijk die mini-loempia’s kwam brengen voor de harde werkers. Een leuke geste!

Wij hebben ook bezoek gekregen van politieagenten die ons complimenteerden met de goede organisatie en de fijne sfeer die er rond het kerkplein hing.

Aan het einde van de middag heeft de trekking van de Oranjeloterij plaatsgevonden door raadslid Nelleke Bouman. Zij was onder de indruk van de betrokkenheid van sponsoren en vrijwilligers. Wij zijn heel blij dat de gemeente oog heeft voor het werk dat wij met z’n allen voor de Oranjebazar verzetten. De winnende lotnummers staan elders op de website. De gelukkige prijswinnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd.

De opbrengst van de Oranjebazar was € 21.200. Een mooi resultaat waar de goede doelen en wij als kerk heel blij mee kunnen zijn.

Dit prachtige resultaat hadden wij niet kunnen behalen zonder de steun van trouwe sponsors, tuinders, winkeliers, particuliere gevers en heel veel vrijwilligers (u dus!) De Stuurgroep wil iedereen bedanken voor die bijdragen (in welke vorm van ook). Door hen (en u) is de bazar een succes geworden.

Stuurgroep Oranjebazar