Basiscatechese voor 10-12 jarigen gaat van start

Vanuit de Kindernevendienst willen we graag beginnen met basiscatechese. We vinden het belangrijk om een meer doorgaande lijn te krijgen in de geloofsopbouw van de kinderen uit onze gemeente.

Catechese is leren met hoofd, hart en handen. In elke bijeenkomst zullen de kinderen dus ook gebruik mogen maken van hun hoofd, hart en handen.

Tot en met kerst zal er acht keer basiscatechese worden gegeven vanuit Basics, een drietal boeken voor basiscatechese van JOP. De basiscatechese is op zondag onder kerktijd. Om 9:30 uur willen we in Sjaloom beginnen. Tezamen met de Kindernevendienst komen we, als groep, de kerk in. Er zullen dus stoelen voor ons gereserveerd worden.

De basiscatechese is gericht op 10-12 jarigen. Dat wil zeggen de kinderen van groep 7 en 8 en de eerste brugklassers. Omdat dit een overgangsjaar is, zullen de huidige brugklassers mogen kiezen of ze de basiscatechese willen volgen of naar de gewone catechese willen gaan.

In een periode van vier weken is er één keer kindernevendienst voor groep 7/8. Twee keer basiscatechese en één keer is er niets, zodat de overgang naar het bijwonen van een hele kerkdienst ook wordt gemaakt. De data en wanneer wat aan de beurt is, staan in de agenda.
Basiscatechese vindt plaats op:

• 22 september
  • 29 september
  • 20 oktober
  • 27 oktober
  • 10 november
  • 24 november
  • 15 december
  • 22 december

Iedere basiscatechese bijeenkomst bestaat uit een verkenningsfase, een verdiepingsfase en een verwerkingsfase waarbij we dus iets zullen doen met ons hoofd, hart en handen. De verkenningsfase is het begin en kan soms thuis al beginnen met het ophalen of verkennen van wat kinderen al weten of hebben ervaren over een onderwerp. Elke woensdag voor de desbetreffende zondag zullen ouders en kinderen een attentiemail krijgen. Enkele keren zal daar dan ook een voorbereidingsopdrachtje bij zitten.

Wij hebben er zin in en zijn benieuwd wat de kinderen van de basiscatechese zullen vinden.

De desbetreffende kinderen krijgen thuis een uitnodiging maar mocht u uw kind alvast willen opgeven, zodat u zeker weet dat u op deze zondagen wordt geattendeerd, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Mennie Biemond
Sandra Molleman