Uitnodiging thema-avond "Jij bent geliefd!" op 29 januari

Thema-avond

Jij bent geliefd!

Wie? Gastspreker: Ds. Lex Boot

Waar? In de Gereformeerde Kerk op Dorpsstraat 50

Wanneer? Op dinsdag 29 januari 2013 van 20.00 – 22.00 uur

(koffie/thee staat klaar vanaf 19.30 uur)

Organisatie: Ds. Marieke den Braber en Elvira Dragstra

In het kader van ons jaarthema ‘waardevol’ organiseren wij een thema avond met als onderwerp: "Jij bent geliefd!" Op deze avond staat het boek “Een parel in Gods ogen” centraal van de theoloog Henri Nouwen. In zijn boek gaat Henri Nouwen in op de vraag van een bevriende journalist: “hoe moeten mijn collega’s en ik, die allemaal doordrenkt zijn van de westerse, geseculariseerde cultuur, nu een geestelijk leven leiden?”

Een vraag die velen van ons raakt en waarmee we ons misschien zelfs dagelijks bezig houden!

Lex Boot, begeleider van predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland, zal op deze avond een toelichting geven op dit boek en het antwoord dat Henri Nouwen op deze uitdagende vraag heeft willen geven: “Er is een stille stem van liefde die dieper gaat dan alles wat we om ons heen zien en horen en die zegt: Jij bent geliefd, los van alle herrie en waandenkbeelden van de cultuur waarin wij leven”.

De avond wordt gratis aangeboden binnen het toerustingsprogramma van de Gereformeerde Kerk, maar het spreekt voor zich dat iedereen zeer welkom is! De stof is heel toegankelijk, en ook zeer geschikt voor jongeren. Ook mensen die zich nooit zo snel voor een toerustingsavond inschrijven zijn heel welkom!

Opgeven / meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Lex Boot

Lex Boot is theoloog, predikant. Met nog twee collega’s maakt hij deel uit van het team van begeleiders van predikanten en kerkelijk werkers binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Ons aanbod is veelzijdig. Zijn specialisatie binnen dit veld is vooral gericht op vragen rond de geloofsweg van de pastor en verdieping van spiritualiteit. Op www.lexboot.wordpress.com staat meer informatie.