Bij de start van de website PDF Afdrukken
Geschreven door Paul van Delft
vrijdag, 24 april 2009 12:07

golfslag

Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout aan te slepen, werktekeningen te maken, coördinatie te regelen en planningen te maken. Maar leer de mensen te verlangen naar de eindeloze zee.

Een mooi beeld uit de scheepvaart en toepasbaar op veel andere plaatsen. In dit voorbeeld is de eindeloze zee het uiteindelijke doel. Daar oneindig naar verlangen zorgt ervoor, dat de andere zaken (hout, tekeningen en de planning) als vanzelf gebeuren.

In onze kerk, onze gemeente is er ook verlangen. Verlangen naar een leven met God, met Jezus als voorbeeld en geleid door de Geest. Dit verlangen naar een beter leven is zichtbaar in hoe mensen zijn en wat mensen doen. Zijn is ook het er voor elkaar zijn in de breedste zin van het woord. Het doen vindt plaats op alle denkbare terreinen, zoals nu de lancering van deze website. Op het Wereld Wijde Web is nu ook de Bleiswijkse Gereformeerde Kerk te vinden.

Een enthousiaste werkgroep heeft daar veel voorbereidend werk voor verricht. Heel hartelijk dank daarvoor! Aan de gemeente een felicitatie dat dit anno eind april 2009 een feit is. Ik spreek de wens uit dat deze site een mooie ontmoetingsplaats mag worden voor velen en dat het mag bijdragen aan het verlangen naar de ‘eindeloze zee’.

Paul van Delft
Voorzitter kerkenraad