EO 'Samen geloven' app PDF Afdrukken
Geschreven door Redactie   
woensdag, 18 september 2013 21:03

Vroeger (en ook nu nog wel) kwam na het eten de Bijbel op tafel. Maar het kan lastig zijn om ieders aandacht erbij te houden en door tijdgebrek zit napraten er vaak niet in.

Daarom lanceerde de EO een nieuwe app, Samen Geloven, voor de tablet. Ze beloven dat de app Bijbellezen voor kinderen uitdagend maakt en past bij het drukke gezinsleven.

De app is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Je voegt alle gezinsleden toe met naam, foto en geboortedatum. Dan kies je een thema uit. Er kunnen twee gratis thema’s worden gedownload. Elke maand wordt het aanbod uitgebreid met twee nieuwe thema’s, die variëren van pesten tot een Bijbelfiguur. Voor € 1,79 per maand zijn alle andere thema’s te gebruiken (zes per maand).

Per thema zijn er tegels waarmee je aan de slag kunt. Bijv. bijbel lezen, filmpjes, groepsopdrachten, stellingen, samen zingen etc. Als afsluiter is er als onderdeel het gebed dat je met elkaar samenstelt.

Ik ging voor u op onderzoek uit en downloadde de app. Het is een gevarieerde app, waarbij je bijv. een spinner draait, die aangeeft wie van de familie mag voorlezen. Vooral onze jongste vindt het een leuke app om te doen.

Ik wil u zeker aanraden om eens een kijkje te nemen, misschien is deze moderne manier van met de Bijbel bezig zijn voor u en uw gezin heel toepasselijk!

Marijke Straathof