Waardevol om samen te werken aan de kerk van God PDF Afdrukken
Geschreven door Pauline den Besten
dinsdag, 26 maart 2013 08:50

In de Paasmap is door Pauline den Besten het onderstaande stukje geschreven. Dit staat op de bladzijde van 26 maart.

Op het moment van schrijven is het eind 2012 en wanneer iemand me dan de vraag stelt: "Wat was nu waardevol in 2012?", denk ik gelijk aan mijn ambtsperiode als 1e scriba. Na vijf jaar heb ik in september afscheid genomen en tijdens de kerkdienst kort benoemd wat ik van deze periode vond. Vijf jaar geleden ben ik begonnen als 1e scriba. Niet iets waar mijn talenten liggen. Toch wilde ik het proberen en dat is vijf jaar geworden omdat ik het zo leuk en waardevol vond.

Waardevol om met mensen te werken die je misschien niet in het dagelijks leven op zou zoeken. Waardevol om de achtergrondwerkzaamheden van de kerk te leren kennen. Waardevol om samen te werken met andere kerken, verschillen te bemerken, maar ook de grote overeenkomst van het geloof, de kerk van God te zien. Vanuit deze visie de verschillen te verkleinen en te zien dat er een groeiende samenwerking is. Waardevol om de moeilijke dingen die er zeker zijn geweest aan te gaan in het vertrouwen op God.

Waardevol was een enorm geïnspireerde kerkenraad met verschillende mensen en visies die allemaal werken aan de kerk van God. Van dichtbij het afscheid en bevestigen van predikanten was zeer waardevol. Het vroeg om veel organisatie en soms voelde de verantwoordelijkheid zwaar. Het kunnen delen met andere moderamenleden en de steun thuis was onmisbaar.

Vijf jaar geleden had ik niet kunnen denken dat het me dit zou opleveren en dat ik zou zeggen dat een ambtsperiode meer is dan een zware taak, bovenal waardevol... om samen te werken aan de kerk van God.

Pauline den Besten