Liefde is zorgen PDF Afdrukken
Geschreven door Alice Schumacher   
zondag, 18 maart 2012 11:09

In de Paasmap is door Alice Schumacher het onderstaande stukje geschreven. Dit staat op de bladzijde van 18 maart.

LIEFDE IS ZORGEN

Als we over Jezus praten, dan hebben we het over Liefde. Over de Liefde. Zijn hele optreden, opgeschreven in de evangeliën, straalt liefde uit, grote liefde, Gods liefde. Liefde voor een ieder van ons; voor u, voor jou, voor mij. Hoe groot deze liefde is, vieren we straks weer met Pasen. Een liefde tot in de dood.

In Johannes 11 zien we de menselijke kant van Jezus` liefde. ‘Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus’ (vers 5). Als Jezus bij het graf van Lazarus staat, begint hij te huilen. En de mensen die dat zien, zeggen: ‘wat heeft hij veel van hem gehouden!’

Als je van iemand houdt, dan ben je ook bezorgd om diegene. Dan wil je dat het haar of hem goed gaat. Liefde is wat dat betreft zorgen: zorgen om en zorgen voor. Met die bezorgdheid komen we soms niet veel verder. Maar zorgen voor die ander, dat is wel aan ons. Johannes 12 begint met de zalving van Jezus. Judas vindt het zonde dat Maria Jezus` voeten zalft. Zonde van het geld. Maar Jezus kiest de kant van Maria. Maria die vanuit haar liefde voor Jezus, voor hem zorgt.

Dat soort liefde, daar loopt het evangelie van over.

Alice Schumacher