De wind steekt op PDF Afdrukken
Geschreven door Marijke Straathof
woensdag, 08 juni 2011 19:13

Onlangs bezocht ik de Tweede Missionaire Ronde van de PKN die werd gehouden in de Ontmoetingskerk van Pijnacker.

De wind steekt weer opIn 2011 en 2012 organiseert het team Missionair Werk en Kerkgroei van de Protestantse Kerk voor de tweede keer 80 regionale middagen en avonden rond missionair gemeente-zijn. Tijdens deze bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op wat in de eerste missionaire ronde is aangereikt. Het programma gaat in op eigen motivatie en geloof en er is ruimte voor uitwisseling.

De bijeenkomsten zijn een vervolg op de eerste ronde ‘kerk naar buiten’ die plaatsvond van najaar 2009 tot en met voorjaar 2010. Ging het tijdens die ronde het om de gemeente(opbouw), het programma steekt nu in op de eigen (missionaire) houding.

Het was een zeer inspirerende avond die we afsloten met een speciaal voor deze Ronde geschreven lied op de wijs van Gezang 304 (God is getrouw, zijn plannen falen niet). Het lied sprak mij zeer aan, zeker in deze tijd rond Pinksteren en ik wil het graag met u/jou delen:

De wind steekt op

De wind steekt op, de bomen buigen licht.
De vogels voelen zich al meer gedragen.
Zij leven vrij, in zingend evenwicht,
alsof ze weten wat de wind zal vragen.
Vertrouwen, dat gevleugeld zinsverband,
leeft uit Gods hand.

De wind steekt op, Gods adem vult het huis.
De mensen wagen zich weer aan verhalen
van wie hen draagt, van wie er aan het kruis
ons toekomst bracht en leerde ademhalen.
Geloven is een luisterend bestaan,
een samen gaan.

De wind steekt op, we steken nu van wal.
De zeilen vangen kracht voor op het water.
Wat ons op zee nog overvallen zal,
wij vissen tot de morgen, want hij staat er:
die ons met brood en vis heeft opgewacht*.
Het is volbracht.

*Johannes 21:9

(Michiel de Zeeuw, Zierikzee)

Marijke Straathof.