Diaconie

De diaconie draagt zorg voor de diaconale zorg binnen onze kerk en zo nodig ook daarbuiten. Tevens zorgt de diaconie voor:

• selectie van diaconale doelen voor collectes
  • ontvangst en afdracht van collectegelden
  • contacten met commissies, waaronder ZWO
  • het Avondmaal
  • het verjaardagsfonds
  • de diaconiegroet
  • diaconaal aanspreekpunt

De diaconie vergadert maandelijks.

De diaconie  heeft speciale aandacht voor noden in Bleiswijk en omgeving. Een voorbeeld hiervan is de dozenactie die in samenwerking met de andere diaconieën van de PKN in Bleiswijk wordt uitgevoerd. Telkens als één van de supermarkten een zegeltjesactie heeft waarbij gespaard kan worden voor gratis dozen met levensmiddelen, worden deze namens de diaconie verzameld. De hiermee gespaarde dozen gaan naar gezinnen in Bleiswijk, Den Haag en Rotterdam die zo'n extraatje goed kunnen gebruiken.

De diaconie is door deelname in het Kerkelijk Platform ook betrokken bij het WMO (= Wet Maatschappelijke Ondersteuning) overleg van de gemeente Lansingerland.

Tevens kan de diaconie een bemiddelende rol spelen als u hulp van praktische aard nodig heeft.

Diaconaat is een opdracht voor de gehele gemeente.  Als diakenen willen we hier graag het voortouw in nemen.  U kunt ons bereiken via onze secretaris, Renny Koudstaal, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Baniers

Bij de ingebruikname van het nieuwe meubilair van het liturgisch centrum op 8 juni 2014 zijn ook de nieuwe baniers in gebruik genomen:

banier - rood 2014
banier - wit 2014
banier - paars 2014
banier - groen 2014

Kanselkleden

Hieronder ziet u de kanselkleden die werden gebruikt op de voormalige preekstoel (tot en met begin juni 2014):

Kanselkleed roodKanselkleed witkanselkleed paarskanselkleed groen
Kanselkleed wit kerst