Kindernevendienst

KindernevendienstVoor de kinderen van de basisschool is er tijdens de kerkdienst kindernevendienst.

Voor de schriftlezing(en) wordt het 'kinderlied' gezongen. Daarna gaan de kinderen met hun leiding en de kaars, die aangestoken wordt aan de Paaskaars, naar hun eigen ruimte. Daar horen ze een bijbelverhaal en/of een spiegelverhaal, knutselen ze een werkje dat aansluit bij het thema en/of discuseren ze over het onderwerp.

Tijdens Advent en de 40-dagentijd is er een speciaal project dat enkele weken duurt en waar ook in de kerkdiensten aandacht aan besteed wordt.

Elk jaar wordt voor de zomervakantie in een kerkdienst afscheid genomen van de kinderen uit groep 8. Zij verlaten na 8 jaar de kindernevendienst en kunnen na de zomer de catechese gaan bezoeken.

De kindernevendienst wordt aan drie leeftijdsgroepen gegeven. De indeling is als volgt:

GroepLeeftijdFrequentie
Groep 1 groepen 1, 2 en 3 van de basisschool elke week